Tequila Thursday

8 maart 2007


We beginnen met de titeltrack van de EP van Justice. “D.A.N.C.E.” is een heel nieuwe weg die Justice inslaan, ’t is niet slecht, maar ook niet echt supergeweldig. Misschien is het niet verwonderlijk van mannen die het geleerd hebben van Daft Punk om na een tijdje naar disco over te stappen. Eerder hadden we dit nummer al in een BBC-rip, dit is de original van die opname, dus veel betere kwaliteit. Justice heeft wel al laten weten dat het hier nog altijd om een promo-versie gaat, en dus nog niet de volledige song betreft.

Justice – D.A.N.C.E. (Original) (Bron: Discobelle)

Nu we het toch hebben over Daft Punk. Iedereen kent wel de hit “Harder Better Faster Stronger”. Blijkbaar is daar ooit een white label van gereleased geweest. Negen kansen van de tien hebben de broertjes Dewaele deze in hun kast steken, maar voor de gewone sterveling is het zeer moeilijk om aan deze platen te geraken (dat is het mooie en het lelijke aan white labels). Op deze exclusive stonden een paar remixen van het nummer, door Daft Punk zelf, die daarna nooit meer het zonlicht gezien hebben. Maar nu duikt er toch eentje op het wereldwijde web op. Toch goed dat er muziekblogs zijn, the second best thing besides porn.

Daft Punk – Harder Better Faster Stronger (Unreleased Mix 2) (Bron: Mischief+Mayhem)

Dat de Arctic Monkeys coole fuckers zijn, dat wisten we al. Dat ze een even grote bek opzetten als Lily Allen wisten we ook al. En dat ze een nieuw album uitbrengen, dat stond al langer vast (hoor ik daar iemand overroepen hype fluisteren?). En wat hoort bij een nieuw album? Inderdaad, een eerste single uit die nieuwe langspeelplaat. Meer uitleg behoeft dit niet.

Arctic Monkeys – Brianstorm (Bron: The Modern Way)

Para One is God. Zijn eigen producties zijn ronduit brilliant, en zijn remixen worden door de Jossen zéér gesmaakt. En een groep die Trabant noemt, tja, dat kan toch helemaal niet slecht zijn. Ik vermoed dat op het origineel een soort van lyrics stonden, maar die heeft Para One weer zeer handig weten te ontwijken. Mensen die P.O. in de AB bezig zaggen op Exit2006 zullen het nummer zeker herkennen.

Trabant – The One (Para One remix) (Bron: Palms Out Sounds)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: