Los Campesinos!

16 januari 2008

Los Campesinos!

De boeren, dat is de letterlijke vertaling van de naam die deze zeven indie-pop-makers uit Wales aan hun groepje gaven. Ze leerden mekaar een kleine twee jaar geleden kennen op de universiteit, vormden een bandje, en gaven op 8 mei 2006 hun eerste optreden in een fakbar in Cardiff. Daarna gaven ze nog een aantal succesvolle optredens in de streek, en namen een eerste demo-EP op, smeten de nummers op het internet, en belandden zo op BBC Radio 1 Wales. In augustus 2006 kregen ze dan een plaatsje vast in het voorprogramma van Broken Social Scene. In november van hetzelfde jaar zetten ze hun handtekening onder een contract bij Wichita Recordings, een Londens independant label, bekend van o.a. Bloc Party, Simian Mobile Disco, The Cribs, Clap Your Hands Say Yeah, My Morning Jacket, Yeah Yeah Yeahs en Peter Bjorn and John, een reeks namen waar je als label alleen maar trots op kan zijn.

Op 26 februari van vorig jaar brachten ze dan hun eerste single uit bij Wichita en in April tekenden ze een contract om hun nummers ook in Amerika op de markt te brengen. Voor de resten brachten ze nog wat EP-tjes uit en deden ze een UK-tour. Op 25 februari, binnen een paar weken dus, komt hun debuutalbum “Hold On Now, Youngster …” op de markt, en voor mijn part mag je er al vanuit gaan dat ze op één of ander podium op Pukkelpop belanden.

Persoonlijk doen ze mij wat denken aan We’re From Barcelona, en dat is zéker niet slecht bedoeld! Een feel-good-indie-album dat bij een bepaald hipster-publiek zeker en vast potten gaat breken. Wij geven jullie de clip mee van de single “You! Me! Dancing!”:

Op 26 februari, de dag nadat hun plaat uitkomt, komen ze langs voor een show in Muziekcentrum TRIX in Antwerpen, waar in het voorprogramma de prachtige Hasseltse band The Galacticos staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: