Ashes To Ashes

9 februari 2008

Ashes To Ashes

De BBC zendt sinds donderdag de achtdelige reeks Ashes To Ashes uit, welke een vervolg vormt op het meesterlijke Life On Mars. In Life On Mars, de titel werd ontleend aan een David Bowie-song, wordt politieagent Sam Tyler op een onverklaarbare reden naar 1973 gestuurd. Gedurende twee seizoenen zien we hoe een moderne politieagent zijn plan trekt in de seventies, en worden we op het puntje van onze stoel gehouden over de vraag of hij dood is, gek is, in een coma ligt, of nog wat anders. Op het einde van het tweede seizoen wordt duidelijk waar het juist om draait, einde Life On Mars.

Ashes To Ashes, waar ook de titel ontleend werd aan een David Bowie-song, is een reeks die gaat over politieagente Alex Drake, een knappe dertiger die de charismatische Sam Tyler bestudeert heeft. In de moderne wereld is ze een psychologe voor de Londense politie, waar ze inpraat op gijzelnemers. Op een bepaald moment wordt ze zelf gegijzeld, en krijgt ze een kogel op haar afgevuurd, waardoor ze opeens in het jaar 1981 zit. Doordat zij wel weet wat er met Sam Tyler gebeurde, probeert ze dezelfde paden te bewandelen, met gemengd succes.

Vele dingen blijven hetzelfde tussen beide series, bepaalde politieagenten blijken overgestapt te zijn gedurende de 8 jaar die tussen Sam en Alex zaten, hun karakters zijn nog altijd onveranderd. De serie straalt nog altijd een ongelooflijke retro-cool (denk Ray-Ban, Audi Quattro, The A-Team, …) uit, het zij dan een decennium later.

Natuurlijk worden we ook nu in the dark gelaten over de ware toedracht van het hele tijdreisgedoe, over de toekomst van Alex Drake, de reden waarom ze terug in de tijd zou gereisd zijn. Het geheel wordt nog een beetje gekruid met David Lynch-achtige tussenstukjes, net zoals dat in Life On Mars het geval was.

Misschien weten we binnen twee maanden wel meer, misschien komt er een tweede seizoen, ik weet het zelf allemaal niet zo goed. Ik weet alleen dat het weer uitermate vermakende televisie is, die mij weer een hele tijd in zijn greep zal houden, en ik zeker aan iedereen zal aanraden!

Nog even het clipje van David Bowie’s Ashes To Ashes meegeven:

Advertenties

3 Responses to “Ashes To Ashes”

 1. gugfuz Says:

  Enig idee of dit ook nog op de Vlaamsche Televisie komt?

 2. dirtyjos Says:

  Ik dacht dat Canvas een optie had genomen op Life On Mars, zowiezo dat ze dat eerst zullen moeten uitzenden vooraleer ze aan Ashes To Ashes beginnen.

  Maar al een geluk dat iedereen BBC kan ontvangen in ons landje!

 3. gugfuz Says:

  Tja, maar dat heb ik dus grandioos gemist. Zal ergens anders op zoek moeten gaan, je hebt me benieuwd gemaakt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: