2008 in CD’s: #14: Adele – 19

8 april 2008

Als veertiende album dit jaar kocht ik het (in de Bahamas opgenomen) debuutalbum van de negentiendjarige Britse Adele Laurie Blue Adkins. Veel introductie behoeft ze niet meer sinds ze door de BBC als beste nieuwe talent voor het nieuwe jaar werd voorspeld. Ze is één van de zovelen die de laatste jaren met de lichtjes geniale Mark Ronson mocht werken, en twee jaar geleden haalde ze haar diploma aan de BRIT School, een kunstacademie waar ook Amy Winehouse, Katie Melua, Leona Lewis en Kate Nash in de lessen zaten. Ze is officieel “beste vriendjes” met Jack Penate, en speelde – nog voor ze tot de top gebombardeerd werd – met Jamie T en Devendra Banhart.

Het strafste van al is dat het Londens dikkertje overal positieve commentaar krijgt omdat het “verfrissend is iemand te horen die zich niet vastpint aan het voorbeeld dat The Libertines eerder stelden” (quote van Michael Deacon van de Telegraph), terwijl ze overal eveneens vernoemd wordt als de nieuwe Amy Winehouse. Nu ja, wie je ook nastreeft in Engeland, ze zitten toch zowiezo aan de drugs.

Op de commentaren over haar molligheid reageert ze alvast leutig: “I’ve always been a size 14-16, and been fine with it, I would only lose weight if it affected my health or sex life, which it doesn’t.”.

Oh ja, haar ex-liefje was een biseksueel (u weet wel, van die beide walletjes enzo), en het nummer Daydreamer – ten huize Bloekie alvast één van de favoriete nummers van het jaar – gaat over het feit dat hij haar liet zitten voor een jongen.

Tracklisting:

 1. Daydreamer
 2. Best For Last
 3. Chasing Pavements
 4. Cold Shoulder
 5. Crazy For You
 6. Melt My Heart To Stone
 7. First Love
 8. Right As Rain
 9. Make You Feel My Love
 10. My Same
 11. Tired
 12. Hometown Glory
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: